søndag den 1. juni 2014

et stort kram til mac


Det er ikke lang tid siden mine ører for første gang snublede over (og forelskede sig i) 22-årige Mac Demarco's andet album "2".  Hans musik er ubekymret, solskinsvenlig slacker-rock der bærer præg af en forkærlighed for mystiske el-orgler og tekster om damer og smøger. Demarcos stemme er hæs og doven, og de catchy og afslappede guitarmelodier smelter det hele sammen til hvad der ville være et perfekt soundtrack til roadtrips og solbriller. Efter at have haft albummet på nærmest konstant repeat de sidste par måneder er jeg overbevist om at den 22-årige canadier er den hyggeligste og mest chill person i musikbranchen, og efter at have set den pitchfork-producerede dokumentar om ham, er dette kun blevet bekræftet.

Dokumentaren hedder Pepperoni Playboy - A Macumentary, og handler om tilblivelsen af hans seneste album Salad Days, der udkom tidligere på året, samt den efterfølgende tour. Filmen er bygget op omkring klip fra bandets tour rundt omkring i Asien og Østeuropa, og indholder desuden klip af Mac der viser rundt i sit lillebitte studie, hvor han har hængt plakater og merchandise op af sig selv fordi det i hvert fald ikke kun er fansne der skal have glæde af det. Ind imellem ser man bandet sidde om et overdådigt middagsbord med østers, hummer og indmad (?!) mens de drikker øl, fjoller og fortæller anekdoter fra touren, alt imens de bliver mere og mere snaldrede. Det hele er akkompagneret af musikken fra Salad Days og gamle demoer.


Pepperoni playboy er en fjollet, underholdende og hyggelig film, der krydret med Mac's ironiske distance til indiemiljøet (læs: Bon Iver), hans flabede grin og umiddelbarhed får smilet frem hos sit publikum, og får seeren til (om muligt) at holde endnu mere af hans musik.

Pepperoni playboy kan ses på youtube (videoen herunder), og hans album kan du finde på Spotify (her)
2 kommentarer:

 1. Elsker at jeres indlæg er så alsidige, og I stadig formår at holde en rød tråd gennem jeres indlæg. I er vildt dygtige og inspirerende!

  Smil fra Julie
  en-linedanser.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind, tusind tak. Det glæder os at høre :)

   Slet