lørdag den 31. maj 2014

forskud på sommerferie

I min hjerne har jeg allerede ferie. Jeg går rundt med en varm følelse af frihed og føler mig helt uforpligtet. Det er mærkeligt, for jeg ved at i den virkelige verden er der eksamensstorm og en kæmpe samling af ting, der skal ordnes. Det er som om mit sind er en måned frem i tiden, mens min krop stadig sidder fast i næsten-læseferie. Jeg tror at ferie-følelsen måske kunne have noget at gøre med det musik, jeg lytter til for tiden.

Juana Molina
Jeg kan takke Roskilde Festival for, at jeg overhovedet begyndte at lytte til den argentinske musiker. Festivalen laver mange tiltag for at få gøre folk opmærksomme på de mindre kendte kunstnere – bl.a. en playlistkonkurrence, der gik ud på at lave en playlist til et bestemt tema af sange fra Roskildes kunstnere. Jeg vandt ikke konkurrencen, men til gengæld opdagede jeg Juana Molina.

Jeg havde aldrig troet at jeg ville begynde at lytte til argentinsk musik, men hendes melodier går tværs over landegrænser. Alle sangene er byggede op om en lækker elektronisk loop, som er akkompagneret af organiske instrumenter som guitar og trommer, og Juanas ubesværede stemme. Det er en perfekt blanding af legesyg og poleret, og så er det utrolig catchy. Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne forstå de spanske tekster så jeg kunne synge med på Roskilde!Hiatus Kaiyote
Jeg fik tilsendt sangen Nakamarra af Hiatus Kaiyote af en veninde, og det har været den bedste musikanbefaling længe. Selvom band- og sangnavnet lyder eksotisk, er al Hiatus' musik på engelsk. Det australske band laver soul så hele kroppen bliver lunet. Jeg taler af erfaring når jeg siger, at deres plade Tawk Tomahawk gør noget godt for enhver situation. Man kan sætte deres musik på til en ensom cykeltur og man kan danse til den til en fest.

Bandet er relativt nyt, og er først begyndt at producere musik sidste år. Jeg glæder mig utrolig meget til hvad der ellers kommer ud af dette talentfulde band.

2 kommentarer:

  1. Har det helt på samme måde i forhold til ferie og frihed!

    SvarSlet