mandag den 28. april 2014

spot 2014 | line


I weekenden løber den Aarhusianske musik- og filmfestival SPOT festival af stablen. Det tredje år jeg skal afsted, og ud fra hvad jeg tidligere har oplevet bliver det tre dage fyldt med en masse fantastiske koncertoplevelser og virkelig god musik, og det er virkelig hyggeligt at man skal bevæge sig rundt i Aarhus' gader for at komme fra spillested til spillested og opleve sine potentielle nye yndlingskunstnere. I denne uge anbefaler 4 af os de bands som vi selv skal se, synes I skal se eller har vildt meget optur over, og jeg har fået æren af at lægge ud:LA LA LA
Jeg arbejder frivilligt i et lokalt ungdomshus, der for det meste fungerer som spillested. Her spillede det esbjergbosatte band La La La for et par måneder siden, og det er nok en af de bedste koncerter jeg har oplevet dér, i det 1½ år jeg har arbejdet der. Der var ikke ret meget mere end 20 mennesker, og selvom man skulle tro at det lidt slatne fremmøde ville tage pusten fra de fleste bands, indtog La La La scenen med så stor energi og vilje at alle folk stod helt oppe ved scenekanten og dansede. Det er en perfekt blanding af elektronisk og organisk og kan bedst beskrives ved at trække spacepop-elementet ud af Ice Cream Cathedral og i stedet tilføje jungletrommer og mere dansable toner.

Lyt til La La La her


LA LA LA Spiller på spot festival lørdag klokken 15:00 i musikhusets foyerSPILLEMÆNDENE
Spillemændene er et dansk band jeg først stiftede bekendtskab med da deres dystre og midnatsmørke nummer Til minde om dyrene i hakkebakkeskoven” lå på det elektriske barometer. Der er tale om dansksproget, dyster indie af bedste skuffe, og forsangeren Nikolaj Elsberg synger utroligt dybt og formidler på albummet Nationalsange budskaberne med en ro og alvor der klæder det dystre univers. På vokal får han selskab af Anja Lahrman som man måske kender fra det andet spot-aktuelle band Ice Cream Cathedral, hvis stemme er en smuk kontrast til det dystre.

Lyt til spillemændene herSpillemændene spiller på Spot festival lørdag klokken 18:00 på AtlasMY HEART THE BRAVE
My Heart The Brave er et relativt nyt og ukendt projekt, der består af Caspar Hesselager, der tidligere har arbejdet som producer for bands som Jetsi Kain og Hymns From Nineveh. Selvom My Heart The Brave ikke har udgivet mere end tre sange er han alligevel lige er blevet offentliggjort til dette års Roskilde Festival, og det er ikke noget under når man laver energisk og dansabel indiepop der kunne minde om Miike Snow eller en lidt mere elektronisk udgave af Canon Blue. 

Lyt til My heart The Brave her


My Heart The Brave  kan opleves på Spot Festival lørdag i Scandinavian Congress Center klokken 17:15

Ingen kommentarer:

Send en kommentar